W sierpniu gościliśmy w Instytucie „Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie. W ramach projektu HOPE odbył się dzień edukacji dla rodziców na temat idei 1000 pierwszych dni realizowany w ramach działań edukacyjnych programu „1000 pierwszych dni dla zdrowia”. Po to by ten wyjątkowy dzień mógł odbyć się w pięknych okolicznościach lokalowych tydzień wcześniej Zespół Fundacji NUTRICIA odnowił i pomalował Izbę Przyjęć przy Poradniach Specjalistycznych.

W czasie samego wydarzenia też mnóstwo się działo, rozdaliśmy ponad 500 balonów! Rodzice wrócili do domu bogaci w wiedzę o żywieniu najmłodszych oraz poradniki na każdy z etapów 1000 pierwszych dni. Mali pacjenci brali udział w szalonych eksperymentach naukowych z suchym lodem, bawili się bańkami mydlanymi, mieli pomalowane buzie, zmywalne tatuaże, wspaniałe fryzury i wielkie uśmiechy na twarzy. Wiele zyskali też nasi wolontariusze, bo pomoc innym to nieocenione źródło radości.

Razem zmieniamy świat na lepsze!

20622194_305308156598801_2467496807567067435_n