Konferencja-Żywienie-w-żłobkach-cover-1-1140x520

W odpowiedzi na aktualne potrzeby dyrektorów i intendentów odpowiedzialnych za żywienie dzieci w żłobkach, eksperci żywienia małych dzieci podjęli się opracowania zbioru aktualnych zasad i praktycznych porad na temat organizacji prawidłowego żywienia dzieci w żłobkach.

Projekt przygotowano dzięki wsparciu Fundacji NUTRICIA w ramach partnerstwa w programie edukacyjnym „1000 pierwszych dni dla zdrowia”.

 

Autorami opracowania pt.: „Żywienie dzieci w żłobkach. Praktyczne wprowadzenie aktualnych norm i zaleceń” są:

  • prof. nadzw. dr hab. n. med. Halina Weker, Instytut Matki i Dziecka
  • prof. dr hab. n. biol. Jadwiga Charzewska, Instytut Żywności i Żywienia
  • prof. dr hab. n. med. Piotr Socha, Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”
  • dr inż. Anna Stolarczyk, Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”
  • mgr inż. Agnieszka Domańska, Zespół Żłobków Miasta Stołecznego Warszawy
  • mgr inż. Agnieszka Jeziórska, Miejski Zespół Żłobków w Lublinie
  • mgr Nina Wojtyra, Stowarzyszenie Edukatorów Żywieniowych „Zdrowo Jemy, Zdrowo Rośniemy”

Za recenzję merytoryczną odpowiada dr hab. prof. nadzw. SGGW Jadwiga Hamułka.

 

Publikacja opracowana została pod redakcją Stowarzyszenia „Zdrowe Pokolenia”. Poradnik objęty jest Honorowym patronatem Głównego Inspektora Sanitarnego.

Poradnik „Żywienie dzieci w żłobkach. Praktyczne wprowadzenie aktualnych norm i zaleceń” zostanie dostarczony do każdego żłobka w Polsce, począwszy od czerwca 2018 r.

Zachęcamy do pobrania poradnika „Żywienie dzieci w żłobkach” ze strony Stowarzyszenia „Zdrowe Pokolenia”: http://zdrowepokolenia.org/poradnik_zywienie_dzieci_w_zlobkach

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress