Konkurs grantowy 2017 został zamknięty.
Zapraszamy do wzięcia udziału w przyszłorocznej edycji.

Fundacja NUTRICIA wspiera finansowo projekty badawcze, które odnoszą się do misji Fundacji, którą jest ochrona, promocja i zapewnienie zdrowia poprzez żywienie. W wyniku tych projektów powstają m.in. nowe wytyczne w zakresie: żywienia kobiet w ciąży, niemowląt i dzieci oraz zapobiegania chorobom i promocji zdrowia.

Granty na badania naukowe z zakresu żywienia człowieka
Fundacja NUTRICIA przyznaje trzy rodzaje grantów:

1. Granty badawcze – dla doświadczonych badaczy, przyznawane w celu inicjowania i prowadzenia badań naukowych z zakresu żywienia człowieka.
  2. Granty promotorskie – dla kandydatów chcących uzyskać stopień doktora.

Więcej informacji o grantach badawczych i promotorskich w zakładce zasady i kryteria, a formularze aplikacyjne dostępne tutaj.
  3. Granty stypendialne – dla młodych naukowców. Przeznaczone na zdobycie niezbędnej wiedzy i praktyki, umożliwiającej w przyszłości inicjowanie i prowadzenie badań naukowych z zakresu żywienia człowieka.

Więcej informacji o tym jak składać wniosek o grant stypendialny znajduje się tutaj.

W roku 2017 Fundacja będzie szczególnie wspierać projekty badań dotyczących problemu otyłości – poszukiwaniu jej przyczyn oraz metod zapobiegania i leczenia.