Polityka wsparcia Fundacji NUTRICIA koncentruje się na obszarach działania: wsparciu badań naukowych z zakresu żywienia oraz wsparciu rozumienia przez społeczeństwo i środowisko medyczne roli żywienia w zdrowiu.

W związku z tym udzielamy wsparcia wielu podmiotom, zarówno w kwestii dofinansowania jak i możliwości rozwoju i edukacji przez udział w projektach Fundacji.
Szpitale

SZPITALE

Szkolenia z laktacji
Projekt polega na udzieleniu dofinansowania dla szpitali w celu organizacji szkoleń z zakresu laktacji, przeznaczonych dla położnych, pielęgniarek, lekarzy. Granty ułatwią placówkom wprowadzenie nowych standardów opieki okołoporodowej.
Żłobki i przedszkola

ŻŁOBKI I PRZEDSZKOLA

Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy
Program skierowany do żłobków, przedszkoli oraz rodziców. Celem inicjatywy jest m.in. kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci, ich rodziców i pracowników żłobków, i przedszkoli oraz podkreślenie istotnej roli żywienia we wczesnym okresie życia.
Położne i pielęgniarki

POŁOŻNE, PIELĘGNIARKI

Szkolenia z laktacji
Szkolenia laktacyjne, sfinansowane dzięki grantom, przeznaczone są dla położnych, pielęgniarek, lekarzy, którzy w ramach swoich obowiązków zawodowych sprawują opiekę nad kobietą podczas ciąży, porodu, połogu i chcą dostosować styl pracy do nowych wymagań.
Dietetycy

DIETETYCY

Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy
Celem programu „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy” jest przygotowanie dietetyków do nowej roli edukatorów żywieniowych. Edukatorzy programu, po cyklu kompleksowych szkoleń, odbywają staże w placówkach, które zgłosiły się do udziału w inicjatywie, zadaniem jest dzielenie się najnowszą wiedzą zarówno z personelem żłobków i przedszkoli, jak i z rodzicami.

Granty
Granty badawcze są przyznawane w celu inicjowania i prowadzenia badań naukowych z zakresu żywienia człowieka.

Stypendia
Granty stypendialne Fundacji NUTRICIA są przeznaczone na zdobycie niezbędnej wiedzy i praktyki, umożliwiającej w przyszłości inicjowanie i prowadzenie badań naukowych z zakresu żywienia człowieka.
Rodzice

RODZICE

1000 pierwszych dni dla zdrowia
Ogólnopolski program poświęcony edukacji żywieniowej realizowany w koalicji z kilkudziesięcioma partnerami instytucjonalnymi, pod honorowym patronatem Rzecznika Praw Dziecka. Celem programu jest wprowadzenie pozytywnych nawyków żywieniowych u kobiet ciężarnych i najmłodszych dzieci oraz zmiana negatywnych trendów związanych z dietą.

Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy
Program skierowany do rodziców oraz placówek: żłobków, przedszkoli. Celem inicjatywy jest m.in. kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci, ich rodziców i pracowników żłobków, i przedszkoli oraz podkreślenie istotnej roli żywienia we wczesnym okresie życia.
Lekarze

LEKARZE

Kurs EBM
Seminarium szkoleniowe pt.: „Zasady planowania badań naukowych w medycynie” poświęcone Evidence Based Medicine (EBM) czyli medycynie opartej na danych naukowych. Celem projektu jest przekazanie uczestnikom seminarium odpowiednich narzędzi, aby w przyszłości byli w stanie przyczynić się do rozwoju nauki.

Czym skorupka za młodu
Projekt przeznaczony dla lekarzy specjalizujących się w pediatrii oraz dla studentów medycyny zainteresowanych pediatrią. Celem programu jest promocja i rozpowszechnianie najnowszej wiedzy z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci w środowisku medycznym.

Naukowcy

NAUKOWCY

Kurs EBM
Seminarium szkoleniowe pt.: „Zasady planowania badań naukowych w medycynie” poświęcone Evidence Based Medicine (EBM) czyli medycynie opartej na danych naukowych. Celem projektu jest przekazanie uczestnikom seminarium odpowiednich narzędzi, aby w przyszłości byli wstanie przyczynić się do rozwoju nauki.

Stypendia

Fundacja wspiera organizacje pozarządowe nie tylko w zakresie wsparcia finansowego. Jeżeli potrzebujesz darowizny rzeczowej lub porady eksperta w zakresie żywienia, zwróć się z prośbą do Fundacji.

Równocześnie informujemy, iż Fundacja NUTRICIA nie zajmuje się dystrybucją i darowiznami próbek, produktów, ani gadżetów związanych z firmą NUTRICIA Polska.