Tegoroczni zwycięzcy
W ocenie wniosków pod uwagę brane były różnorodne kryteria, m.in. hipoteza badawcza, cel badań i ich metodyka. Decyzje oparte były na ocenie wniosku badawczego, dorobku naukowego i założeń organizacyjno-finansowych projektu. Zwycięzców, spośród rekomendacji przedstawionych przez Radę Naukową Fundacji, wyłonił Zarząd Fundacji. Granty badawcze na projekty, które będą realizowane od 2019 roku, otrzymały:
Konkurs cieszy się ogromnym zainteresowaniem
To już 23. edycja konkursu grantowego. Fundacja NUTRICIA co roku wspiera finansowo projekty badawcze, które odnoszą się do jej misji, czyli ochrony, promocji i zapewnienia zdrowia poprzez żywienie. Organizowany konkurs skierowany jest do lekarzy i badaczy zajmujących się tematyką żywienia oraz dietetyków. Do tej pory łącznie przyznano już 72 granty i 9 stypendiów. Dzięki nim Fundacja NUTRICIA udziela wsparcia finansowego projektom badawczym, w wyniku których powstają m.in. nowe wytyczne w zakresie żywienia kobiet w ciąży, niemowląt i dzieci oraz zapobiegania chorobom i promocji zdrowia.
Więcej informacji na temat grantów można znaleźć w zakładce: www.fundacjanutricia.pl/granty-i-stypendia/