Wyniki konkursu grantowego 2021

26. edycja konkursu grantowego Fundacji Nutricia dobiegła końca! Zachęcamy do zapoznania się
z wynikami.

Tegoroczna edycja konkursu grantowego mimo trwającej epidemii i problemów z nią związanych przyniosła łącznie aż 29 zgłoszeń, za które ogromnie dziękujemy! To o 3 więcej niż w roku poprzednim. Reprezentowały wysoki poziom i wywołały długie dyskusje Rady Naukowej, która zajęła się merytoryczną oceną wniosków.

Z przyjemnością ogłaszamy, że Zarząd Fundacji na podstawie rekomendacji Rady Naukowej podjął decyzję o finasowaniu 3 wniosków (2 granty badawcze oraz 1 grant promotorski):

Grant Badawczy: The effect of liposomal resveratrol on the level of oxidative stress and cognitive impairment in ischemic stroke patients receiving home enteral nutrition

Grant Badawczy: Development of peanut, sesame and tree nut allergy in Polish children at high risk of food allergy

Grant Promotorski: Can Lactobacillus acidophilus decrease the risk of postmenopausal osteoporosis in women?

Badaczom składamy serdeczne gratulacje świetnych wniosków grantowych, a Radzie Naukowej dziękujemy za wsparcie w ocenie tegorocznych wniosków.